Artikel delen

Schoonmaken – hou het fris!

Poetsen en schoonmaken: het is niet het favoriete klusje van de gemiddelde Nederlander. Maar als we eenmaal bezig zijn, boenen we er lustig op los. De keuken, de badkamer, het toilet voor alles is een speciaal schoonmaakmiddel voor handen. Want schoonmaken is goed voor de hygiëne in huis én voor de verzorging van je spullen.

Maar let ook op je eigen gezondheid! Schoonmaakmiddelen kunnen schadelijke chemicaliën bevatten.

En bij andere schoonmaakmiddelen kunnen vluchtige organische stoffen vrijkomen. Dit kan, naast geuroverlast, allergische reacties of chronische ademhalingsproblemen en uiteindelijk zelfs astma veroorzaken. Probeer chemische schoonmaakmiddelen te vervangen met water, zeep en schoonmaakazijn. Dat is beter voor de binnenluchtkwaliteit in jouw huis én beter voor het milieu.

Probeer daarnaast in je huis zo min mogelijk open kasten neer te zetten want dan kan stof makkelijk ophopen. Meubels met een strak en glad oppervlak zijn makkelijk afneembaar. Droog de oppervlakten na het poetsen goed na, zodat er geen vocht achterblijft. Denk bij het afstoffen ook aan de planten én de radiatoren.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.

Artikel delen
ebook gezond binnenklimaat. Alles wat je moet weten over binnenlucht

e-book

“Wat je moet weten over binnenlucht”

Een eenvoudige gids om jezelf te leren je binnenmilieu te verbeteren.

Bestel nu

Aangesloten partners