Artikel delen

Hoe fris is jouw persoonlijke verzorging?

Het is een dagelijks terugkerend ritueel: jouw persoonlijke verzorging. Iedere ochtend maar ook na het sporten of een andere inspanning ga je douchen, poets je je tanden, gebruik je deodorant, breng je je haar in model en voorzie je jezelf van een lekker geurtje. En terwijl je denkt dat je goed bezig bent, hul je jezelf in allerlei ongezonde dampen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Iedere dag weer. Er zijn maar weinig mensen die stilstaan bij het feit dat er chemicaliën en vluchtige organische stoffen vrijkomen in de lucht die ze inademen.

Wereldwijd wetenschappelijk onderzoek heeft het verband aangetoond tussen de vervuilde binnenlucht en hoofdpijn, ademhalingsproblemen, (chronisch) hoesten, irritatie van de ogen en loomheid als gevolg van die vervuilde binnenlucht.

Onderstaand een overzicht van de onverwachte luchtvervuilers met enerzijds de vervuilers op het gebied van persoonlijke verzorging én anderzijds een aantal andere vervuilers die je in huis tegen kunt komen.

Het afschaffen van persoonlijke verzorging is geen optie, waardoor we de uitstoot van binnenlucht vervuilers niet kunnen voorkomen. Wel kun je het vervuilende element terugdringen: beperk het gebruik van spuitbussen tot een minimum en zorg dat je altijd ventileert!

Lees hier meer over de veroorzakers van ongezonde binnenlucht.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.

Artikel delen

Aangesloten partners