Artikel delen

Ventileren voor een gezonde kinderkamer

Een gezonde kinderkamer is een geventileerde kinderkamer. Het klinkt heel makkelijk, maar je moet het wel doen. De meeste huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Dat betekent dat er geen tocht door de kieren naar binnen komt. Prettig voor je energierekening, maar niet zo goed voor het binnenklimaat.

Een half uur het raam open is niet voldoende

Even een half uur het raam openzetten is echt niet voldoende om de kinderkamer te ventileren. Hier is meer voor nodig. Voor een gezonde kinderkamer is het belangrijk om voortdurend, 24 uur per dag, te ventileren. Ook als je kind slaapt is het namelijk belangrijk dat er steeds een verse binnenluchtstroom is. Dit zorgt voor een gezonde nachtrust.

Tips voor ventilatie in de kinderkamer:

De kamer van je kind continu ventileren is het allerbeste voor je kind. Ventileer de kinderkamer in ieder geval zo goed mogelijk om ervoor te zorgen dat je kind een gezonde en fijne nachtrust heeft. Hoe je dat doet? We hebben de volgende tips voor je:

  • Gebruik een ventilatiesysteem. Er zijn verschillende ventilatiesystemen. Kies voor een ventilatiesysteem dat het beste bij jouw situatie past. Wij hebben de systemen al voor je op een rijtje gezet: Lees hier welke verschillende ventilatiesystemen er zijn.
  • Zet, als het kan, het slaapkamerraam de hele nacht op een kiertje.
  • Zet de slaapkamerdeur van de kinderkamer op een kier. Zo is de luchtstroom in de kamer groter.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.

Artikel delen

Aangesloten partners