Jonge kinderen brengen veel tijd door op school en ze zijn nog volop in ontwikkeling. Reden te meer om ervoor te zorgen dat juist de binnenlucht in scholen goed op orde is. Nog steeds blijkt uit diverse onderzoeken dat het niet goed gesteld is met de binnenluchtkwaliteit op basisscholen. Een ongezond binnenklimaat komt de gezondheid en het welzijn van kinderen én leerkrachten niet ten goede. Bovendien leidt een ongezond binnenklimaat tot meer ziekteverzuim en slechtere leerprestaties.

shutterstock_441374218-e1509527703330

Waar moet een gezonde klas aan voldoen:

In bijna 90% van de klaslokalen is het vaak te warm (vooral in de zomer) en erg benauwd. Er zitten vaak te veel leerlingen in een te krappe ruimte. Daarnaast blijkt dat er over het algemeen niet goed wordt schoongemaakt in scholen, ook dat is funest voor een gezonde luchtkwaliteit. Een gezond binnenklimaat, dus mét de juiste temperatuur, mét frisse lucht en mét genoeg daglicht is van groot belang.

Wat kan de school doen voor meer gezonde binnenlucht in de klas:

Wist je dat: … met name voor kinderen een gezond binnenklimaat belangrijk is, omdat zij meer lucht inademen dan volwassenen?

Feit: Frisse lucht in de klas heeft een positief effect op leerprestaties. Net als op tijd eten, drinken en bewegen.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen. 

Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten