Het inrichten van een kinderkamer is voor de ouders vaak het leukste wat er is. Verschillende thema’s, kleuren en meubels worden uit de kast getrokken. Maar regelmatig wordt het belangrijkste onderdeel over het hoofd gezien: is de slaapkamer wel gezond?

Adorable little child is sleeping in the bed with her toy. The girl is hugging the teddy bear.

Uit de praktijk blijkt dat ouders weinig aandacht besteden aan de gezonde binnenlucht op de kinderkamer. Wist je bijvoorbeeld dat ongezonde binnenlucht lichamelijke klachten kan veroorzaken? Vooral kinderen zijn hier gevoelig voor. Onrustig slapen, soms last hebben van hoofdpijn, moeite hebben met ademhalen of huiduitslag zijn allemaal voorbeelden die veroorzaakt kunnen worden door ongezonde binnenlucht.

Een gezond binnenlucht bestaat uit een goede kamertemperatuur, luchtvochtigheid en er zijn geen schadelijke stoffen te vinden. Gezonde binnenlucht is in het gehele huis belangrijk, maar zeker op de slaapkamers. Slapen is namelijk (uiteraard naast liefde, eten en drinken) een van de belangrijkste levensbehoeften van een kind. Gemiddeld brengen volwassenen 8 uur door in de slaapkamer, voor kinderen is dat veel meer.

Feit: Vochtige lucht kan leiden tot condensatie en schimmelvorming. Schimmel in slaapkamers leidt bij kinderen tot een verhoogde kans op astma. Goed ventileren kan een oplossing zijn om dit probleem te voorkomen.

Wist je dat: … met name voor kinderen een gezond binnenklimaat belangrijk is, omdat zij meer lucht inademen dan volwassenen?

Optimaliseer de gezonde binnenlucht in de kinderkamer met de volgende tips:

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen in samenwerking met TNO.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten