Artikel delen

Wat is het Sick Building Syndroom?

Klachten als hoofdpijn, droge ogen, keelpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid, die door een aantal werknemers worden ervaren, zijn vaak toe te schrijven aan het ‘sick building syndroom’. Het sick building syndroom is de verzamelnaam voor een reeks gezondheidsklachten die veroorzaakt wordt door een slechte binnenluchtkwaliteit. De slechte luchtkwaliteit kan astma en allergische reacties oproepen of verergeren.

Ongezonde binnenlucht kan diverse oorzaken hebben: de grootste boosdoener is vaak het gebrek aan ventilatie of een vervuild ventilatiesysteem. Andere veroorzakers zijn vluchtige organische stoffen die vrijkomen uit bijvoorbeeld bouwmaterialen, vloerbedekking en verf. Ook printers, kopieermachines en computers hebben een negatief effect op de luchtkwaliteit.

Zorg ook voor een goede balans in de luchtvochtigheid. Een te droog of te vochtig binnenklimaat bevordert de groei van bacteriën, virussen en schimmels. Goed en regelmatig ventileren kan de meeste klachten verhelpen!

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.

Artikel delen
ebook gezond binnenklimaat. Alles wat je moet weten over binnenlucht

e-book

“Wat je moet weten over binnenlucht”

Een eenvoudige gids om jezelf te leren je binnenmilieu te verbeteren.

Bestel nu

Meer uit de categorie "Werken"

Aangesloten partners