Net als in de rest van je huis is ventileren in je slaapkamer belangrijk. Je brengt er gemiddeld maar liefst een derde van je tijd in door. Zorg er daarom goed voor dat er voldoende schone lucht in je slaapkamer is. Dat doe je door te ventileren. Voldoende schone lucht zorgt voor een diepe nachtrust. Gezonde binnenlucht draag daarnaast ook bij aan je algehele gezondheid.
Spacious bedroom interior in beige and olive colour

Een gezonde slaapkamer

Veel mensen worden wakker zonder echt uitgerust te zijn. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Onvoldoende zuivere, verse lucht in je slaapkamer is een veelvoorkomende reden. Wist je dat je ook als je slaapt, CO2 en andere afvalstoffen aanmaakt? Jouw ademhaling, maar ook elektrische apparaten in je slaapkamer, zoals een oplader die je gebruikt, zorgen voor verontreiniging van de lucht. Haal daarom verse lucht naar binnen in je slaapkamer en zorg ervoor dat ‘gebruikte’ binnenlucht naar buiten kan. Lees hier hoe belangrijk dit eigenlijk is.

Zo zorg je voor frisse lucht: Gezond Binnen tips

Elke dag je raam even open zetten of met je slaapkamerdeur op een kier te slapen helpt wel, maar is niet voldoende. De luchtstroom in je kamer is dan wel groter, maar niet voldoende om goed te ventileren. Er zijn verschillende makkelijke manieren om je slaapkamer goed te ventileren en ervoor te zorgen dat er voldoende verse lucht is. We geven je een paar tips:

Feit: De ideale minimale binnentemperatuur is 16˚C, óók ’s nachts! Zo voorkom je vocht, schimmel en bacteriegroei.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met TNO.

Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp