Artikel delen

Leren Ventileren met gratis lespakket voor basisscholen

Goede ventilatie in de klas is zeer belangrijk, zeker in deze tijd. Maar wat is ventileren? Waarom is het zo belangrijk en hoe kan je nu het beste ventileren? Leer samen met jouw klas alles over ventileren met het lespakket Leren Ventileren. Doel van het lespakket is meer bewustwording en begrip bij leerlingen. Niet alleen om virusverspreiding te voorkomen, maar ook omdat frisse binnenlucht gezonder is én je je beter kunt concentreren in goed geventileerde ruimtes. Naast de acties die scholen zelf nemen om goed te ventileren, zijn bewustwording en begrip bij leerlingen essentieel. Want waarom moet het raam open, ook als het buiten (nog) koud is?

Maak van ventileren een gezamenlijke verantwoordelijkheid!

Het lespakket sluit naadloos aan op de actuele situatie voor veel scholen, omdat de ventilatie vaak nog te wensen over laat. Er zullen geregeld discussies plaatsvinden in de klassen over het wel of niet openen van de ramen, nu het buiten weer kouder wordt. Meer begrip en bereidheid omtrent ventileren, helpt om dit op een goede en structurele basis vol te houden. Met het gratis lespakket Leren Ventileren, leren kinderen op een leuke en interactieve manier waarom, hoe en wanneer er geventileerd moet worden. Ook geeft het lespakket praktische tips over ventileren. Zo wordt ventileren een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de klas, op een leuke manier.

Aan de slag met het Lespakket!

Na het aanvragen ontvang je direct het lespakket in je mailbox. Aan de hand van de leswijzer kan de leerkracht een volledig lesuur vullen. Het lespakket is ontwikkeld voor het primair onderwijs en heeft verschillende differentiatiemogelijkheden. Het pakket bestaat uit een leswijzer voor de leerkracht, een ondersteunende digibord les, een online spel, een proefje, poster voor in de klas en een extra opdracht. Alles bij elkaar is invulling voor een volledige les.

Direct en gratis aan te vragen!

Het lespakket is gratis en direct hier aan te vragen.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen in samenwerking met Leren Ventileren.

Artikel delen
ebook gezond binnenklimaat. Alles wat je moet weten over binnenlucht

e-book

“Wat je moet weten over binnenlucht”

Een eenvoudige gids om jezelf te leren je binnenmilieu te verbeteren.

Bestel nu

Meer uit de categorie "Leren"

Aangesloten partners