Artikel delen

Is een luchtreiniger iets voor mij?

Een luchtreiniger haalt (fijn)stof en andere schadelijke stoffen en deeltjes zoals tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, haar van huisdieren, virussen en micro-organismen uit de lucht. Zo kunnen mensen met astma, hooikoorts en andere aandoeningen van de luchtwegen schonere, gezondere lucht inademen. Ook voor kinderen is dit erg belangrijk. Kinderen die opgroeien in schonere lucht lopen minder kans om later allergieën te ontwikkelen. Gezondere lucht betekent dat je makkelijker en rustiger kunt ademen.

Wist je dat: … je zacht speelgoed het beste regelmatig kunt reinigen? Huisstofmijt, pollen en huidschilfers van huisdieren kunnen zich ophopen in en op pluizig speelgoed.

Voor wie is een luchtreiniger geschikt?

Het inademen van schone lucht kan bijdragen aan een langere levensverwachting en een lagere kans op psychische stoornissen en betere schoolprestaties bij kinderen. Mensen die last hebben van luchtwegaandoeningen kunnen veel baat hebben bij een luchtreiniger. Ook als je je zorgen maakt over verontreinigde lucht en de negatieve invloed daarvan op jouw algehele gezondheid en die van je gezin, kan een luchtreiniger uitkomst bieden.Er zijn verschillende soorten luchtreinigers verkrijgbaar die verschillende technieken toepassen: met ionisatie en met HEPA filters.

Effect van schone lucht

Het inademen van schone lucht kan bijdragen aan een langere levensverwachting en een lagere kans op psychische stoornissen en betere schoolprestaties bij kinderen. Mensen die last hebben van luchtwegaandoeningen kunnen veel baat hebben bij een luchtreiniger. Ook als je je zorgen maakt over verontreinigde lucht en de negatieve invloed daarvan op jouw algehele gezondheid en die van je gezin, kan een luchtreiniger uitkomst bieden.

Luchtreinigers met HEPA filter

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Een luchtreiniger met dit type filter houdt deeltjes vast in het filter tot zo klein als 0,3 μm (micron) en reinigt vervuilde lucht tot wel 99,99%.
Weten waar je op moet letten als je een luchtreiniger koopt? Lees hier meer.

Wist je dat: … pollen en huisstofmijt zich diep in een tapijt kunnen ingraven? En dat schimmels zich ook kunnen ontwikkelen langs de randen van je muren?

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen in samenwerking met Philips.

Artikel delen

Meer uit de categorie "Oplossingen"

Aangesloten partners