Artikel delen

Waarop letten als je een luchtreiniger koopt?

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers verkrijgbaar. Je wilt er een die het beste past bij jouw situatie. Maar waar moet je dan op letten? Hieronder leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een luchtreiniger.

Let op de volgende kenmerken:

Kamergrootte

Houd bij de aanschaf van een luchtreiniger rekening met de grootte van de kamer waarin deze gebruikt gaat worden. De capaciteit van het apparaat moet toereikend zijn en het liefst zelfs aan de hoge kant.

CADR

Met de CADR-waarde – Clean Air Delivery Rate wordt de prestatie van een luchtreiniger weergegeven. CADR is een maat voor het vermogen van de luchtreiniger om deeltjes zoals tabaksrook, pollen en stof uit lucht te verwijderen. Een hoge CADR-waarde bij een verontreiniging betekent dat de luchtreiniger de betreffende verontreiniging zeer effectief uit de lucht filtert. De CADR-waarde is een internationale standaard van de AHAM – Association of Home Appliance Manufacturers -, een brancheorganisatie voor producenten van huishoudelijke apparaten.

Met behulp van deze waarde kunnen kunnen consumenten luchtreinigers snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Het AHAM Verifide etiket laat ook zien wat de afmetingen van de binnenruimte zijn waarvoor de luchtreiniger geadviseerd wordt. Het doel van AHAM is de consumenten van duidelijke gegevens te voorzien die helpen bij het maken van de juiste keuze tijdens het aanschaffen van een luchtreiniger. De CADR-waarde van een luchtreiniger wordt vastgesteld in testkamers onder gestandaardiseerde omstandigheden. Dit om ervoor te zorgen dat een eerlijke vergelijking tussen de geteste luchtreinigers mogelijk is.

Koolstoffilter

Let op dat de luchtzuiveraar een koolstoffilter heeft. Deze filter kan schadelijke gassen en bepaalde geurtjes verwijderen.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen in samenwerking met Philips.

Artikel delen

Meer uit de categorie "Oplossingen"

Aangesloten partners