Artikel delen

Een gezonde nachtrust? Ventileer je slaapkamer

Net als in de rest van je huis is ventileren in je slaapkamer belangrijk. Je brengt er gemiddeld maar liefst een derde van je tijd in door. Zorg er daarom goed voor dat er voldoende schone lucht in je slaapkamer is. Dat doe je door te ventileren. Voldoende schone lucht zorgt voor een diepe nachtrust. Gezonde binnenlucht draag daarnaast ook bij aan je algehele gezondheid.

bed

Een gezonde slaapkamer

Veel mensen worden wakker zonder echt uitgerust te zijn. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Onvoldoende zuivere, verse lucht in je slaapkamer is een veelvoorkomende reden. Wist je dat je ook als je slaapt, CO2 en andere afvalstoffen aanmaakt? Jouw ademhaling, maar ook elektrische apparaten in je slaapkamer, zoals een oplader die je gebruikt, zorgen voor verontreiniging van de lucht. Haal daarom verse lucht naar binnen in je slaapkamer en zorg ervoor dat ‘gebruikte’ binnenlucht naar buiten kan.

Elke dag je raam even open zetten of met je slaapkamerdeur op een kier te slapen helpt wel, maar is niet voldoende. De luchtstroom in je kamer is dan wel groter, maar niet voldoende om goed te ventileren. Er zijn verschillende makkelijke manieren om je slaapkamer goed te ventileren en ervoor te zorgen dat er voldoende verse lucht is. We geven je een paar tips:

Tips! Zo zorg je voor frisse lucht:

  • Laat je slaapkamerraam steeds op een kier staan voor meer frisse lucht en een voortdurende binnenluchtstroom.
  • Vind je het niet prettig om je raam altijd open te hebben? Misschien is de aanschaf van een ventilatiesysteem dan een goede oplossing voor jou. Je bent er dan zeker van dat er voldoende verse lucht in je slaapkamer is. Lees hier welke verschillende ventilatiesystemen er zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.

Artikel delen

Aangesloten partners