Artikel delen

Gezond Binnen op OFM: Een ongezond klimaat op de werkplek drijft medewerkers weg 

Uit ons recente onderzoek blijkt dat voor één op de vijf Nederlanders een ongezond binnenklimaat op de werkvloer een reden is om op zoek te gaan naar een andere baan.
gezond kantoor werkomgeving binnenklimaat

Deze cijfers onderstrepen de noodzaak voor werkgevers om serieuze aandacht te besteden aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Dit is niet alleen essentieel om werknemers te behouden, maar ook voor hun welzijn en productiviteit.

Onze voorzitter Remi Hompe benadrukt: “De kwaliteit van binnenlucht in kantoorgebouwen heeft een directe impact op zowel de productiviteit als het ziekteverzuim van werknemers. Werkgevers kunnen het binnenklimaat verbeteren door te investeren in goede ventilatie, temperatuurregulatie en natuurlijk licht. Ook kan het gebruik van luchtkwaliteitsmeters helpen om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van het binnenklimaat, zodat gerichte acties kunnen worden ondernomen.”

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gezonde werkplek niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook dat het ervoor kan zorgen dat je productiever werkt en betere resultaten neerzet! Denk hierbij aan voldoende ventilatie én zo veel mogelijk natuurlijk daglicht. Dat geldt wanneer je thuiswerkt, maar zeker ook op kantoor. 

Lees het volledige persbericht op kantoornet.nl. Meer weten over het belang van een gezonde werkomgeving? Lees dan deze blog eens of bezoek de categorie werken op onze website. 

Artikel delen

Aangesloten partners