Artikel delen

Gezond Binnen in het AD: Ons binnenklimaat schreeuwt om aandacht!

Of het nu thuis, op kantoor of op school is, we brengen veel tijd binnen door. Daarom is een goed binnenklimaat van cruciaal belang voor onze gezondheid. Helaas is dat in de praktijk nog niet altijd het geval. Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst twee op de vijf Nederlanders op het werk symptomen ondervindt die wijzen op een ongezond binnenklimaat. Ook bij onze kinderen zien we problemen: 22 procent ervaart klachten na een dag op de opvang of op school.

© Getty Images/iStockphoto

© Getty Images/iStockphoto

 

Twee op de vijf Nederlanders (39 procent) heeft op het werk last van symptomen die wijzen op een verkeerd binnenklimaat. Dat blijkt uit onderzoek van organisatie Gezond Binnen, onder duizend Nederlandse consumenten. Ook op scholen en thuis zou het geregeld ‘mis’ gaan. Wat moet er volgens experts gebeuren?

Gezond Binnen heeft een ‘coalitie’ opgezet van bedrijven en experts die kunnen helpen het binnenklimaat in woningen, kantoren en op scholen te verbeteren. Dat is volgens de experts hard nodig. Of het nu thuis, op kantoor of op school is, we brengen veel tijd binnen door. Daarom is een goed binnenklimaat van cruciaal belang voor onze gezondheid. Helaas is dat in de praktijk nog niet altijd het geval. Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst twee op de vijf Nederlanders op het werk symptomen ondervindt die wijzen op een ongezond binnenklimaat. Ook bij onze kinderen zien we problemen: 22 procent ervaart klachten na een dag op de opvang of op school.

Philomena Bluyssen, hoogleraar Binnenmilieu aan de TU Delft en spreker op de Gezond Binnen netwerkbijeenkomst van 24 oktober, deelde haar inzichten met Dennis Naaktgeboren van het AD over de noodzaak van een gezond binnenklimaat en wat er moet gebeuren om dit te bereiken. Je leest het artikel hier. Een mooie eerste stap om ons onderzoek en onze missie onder de aandacht te brengen in Nederland.

Wil je meer weten over hoe je een gezond binnenklimaat kunt bereiken? Download hier onze handleiding.

Artikel delen
ebook gezond binnenklimaat. Alles wat je moet weten over binnenlucht

e-book

“Wat je moet weten over binnenlucht”

Een eenvoudige gids om jezelf te leren je binnenmilieu te verbeteren.

Bestel nu

Aangesloten partners