Artikel delen

Gezond Binnen op facto.nl: Gezond Binnen vraagt aandacht voor het verbeteren van het binnenklimaat

Verandering begint met kennis…

Eind vorige maand verscheen er een artikel op Facto | Platform voor Facility Management en Huisvesting over onze inzet om bewustzijn te creëren rondom het belang van een gezond binnenklimaat. Voorzitter Remi Hompe bespreekt hierin onder andere de resultaten van ons recent uitgevoerde onderzoek. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de meerderheid van de Nederlanders denkt dat hun binnenklimaat in orde is door voldoende te ventileren, maar dit is een gevaarlijke misvatting met gezondheidsrisico’s tot gevolg.

Bij ‘gezond leven’ denken de meeste Nederlanders vooral aan gezond eten, voldoende bewegen en voldoende slapen. Dat het ook belangrijk is om een gezond binnenklimaat te creëren, daar staan velen niet direct bij stil.

Verandering begint met kennis. Remi Hompe, voorzitter van de kennisinstituut Gezond Binnen: “We brengen ongeveer tachtig tot negentig procent van de tijd binnen door. Uit ons onderzoek blijkt dus dat de meerderheid denkt het thuis op orde te hebben door voldoende te ventileren, maar dit is te kort door de bocht. Deze misvatting zorgt ervoor dat vele gevaren en risico’s op de loer liggen van een ongezond binnenklimaat. Denk aan een breed scala aan ziekten en aandoeningen, van mentale gezondheidsproblemen tot ernstige lichamelijke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten.”

Het goede nieuws is dat het in de praktijk niet moeilijk is om snel én makkelijk stappen in de goede richting te zetten. Bekijk hier het volledige artikel om hier meer over te weten te komen.

Artikel delen

Aangesloten partners