In principe moet je het hele jaar -24 uur per dag-  ventileren, de enige uitzondering is wellicht tijdens de jaarwisseling. Zet op oudejaarsavond als het vuurwerk losbarst de ventilatie tijdelijk uit en sluit je deuren, roosters en ramen! Waarom, vraag je je misschien af?

Juist met oud en nieuw wordt er veel (sier)vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden. Een hele mooie traditie, maar helaas niet een hele schone traditie. Bij het ontsteken van het vuurwerk komt veel fijnstof én rookgas vrij. Door de intensiteit van al het vuurwerk is de buitenlucht rond de jaarwisseling sterker vervuild dan anders.

shutterstock_281822831-800x520

Belangrijk

Door te ventileren komen rookgassen en fijnstof eenvoudig de woning binnen. Daarom een dringend advies om kort voordat het vuurwerk losbarst alle deuren en ramen te sluiten, óók de roosters. Vergeet niet om de ventilatie uit te zetten. Zet na de vuurwerkpiek de ventilatie weer aan en open de ventilatieroosters voor het behoudt van gezonde binnenlucht.

Zet tijdens de jaarwisseling (gedurende het piekmoment 23:00 en 02:30 uur) ventilatie uit en sluit deuren en ramen en ventilatieroosters!
Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten