De binnenluchtkwaliteit in kantoorgebouwen heeft directe invloed op de productiviteit én het ziekteverzuim van werknemers. Diverse onderzoeken en studies tonen aan dat personeel tot maar liefst 11% productiever is als er continu verse luchttoevoer is. Diezelfde productiviteit neemt dus ook weer af, tot wel 10% minder, als verse luchttoevoer uitblijft. Kortom de kwaliteit van lucht heeft veel invloed op gezondheid, welzijn en productiviteit. Dit geldt niet alleen voor de werkvloer, maar ook als je thuiswerkt!
empty hall in the modern office building.

De productiviteit op de werkvloer neemt toe als er rekening wordt gehouden met:

Het binnenbrengen van schone buitenlucht zorgt voor een hogere zuurstofconcentratie en verlaagt de hoeveelheid schadelijke stoffen in de lucht.

Zo zorg je als werkgever voor frisse lucht op de werkvloer

Frisse lucht, hoe pak je dat nu als werkgever efficiënt en energiezuinig aan? Experts zijn van mening dat een combinatie van zowel een klimaatbeheersingssysteem als natuurlijke ventilatie de beste oplossing is voor de juiste binnenlucht-balans. Lees hier meer over de verschillende soorten ventilatiesystemen.

Feit: Een gezond binnenklimaat verdient dezelfde prioriteit als schoon (drink)water en sanitair.

Feit: Een gezond binnenklimaat is een combinatie van een aangename temperatuur, tochtvrij, goede akoestiek, voldoende daglicht en gezonde binnenlucht.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten