Adem in, adem uit. Zo zorg je voor gezonde lucht in de kamer van je baby of kind

Baby op komst? Of is je kind het babybedje ontgroeid? Hét moment om de kinderkamer onder de loep te nemen. Vaak gaat de aandacht al snel naar het beste bed(je), de leukste behangetjes of speelse verlichting en meubels. Maar een belangrijk onderdeel wordt vaak nog vergeten: wat ademt je kind daar allemaal in? Slapen is een van de belangrijkste levensbehoeften van een kind. Extra belangrijk dus dat de luchtkwaliteit daar in orde is. 

8710103856405_b_2
Dat luchtvervuiling in de buitenlucht longklachten – zoals astma – kan veroorzaken weten de meeste mensen wel, maar over een gezonde binnenlucht is vaak nog vrij weinig bekend. Terwijl ongezonde lucht kan leiden tot verschillende klachten bij kinderen zoals onrustig slapen, hoofdpijn, moeite met ademhalen of huiduitslag.

“De eerste 1000 dagen vanaf de bevruchting in de baarmoeder zijn bepalend voor de ontwikkeling van kinderlongen. Luchtverontreiniging, waaronder fijnstof, in huis kan zorgen voor een achterstand van de longgroei waar je kind een leven lang last van kan hebben.” aldus, Hans in ‘t Veld, longarts in het Franciscus Gasthuis en Vlietland.

Hieronder delen we 5 tips voor een gezond binnenklimaat in de kinderkamer.

Meer weten over hoe je zelf een gezond binnenklimaat kunt creëren? Bekijk hier onze tips.

Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten