Poetsen en schoonmaken: het is niet het favoriete klusje van de gemiddelde Nederlander. Maar als we eenmaal bezig zijn, boenen we er lustig op los. De keuken, de badkamer, het toilet voor alles is een speciaal schoonmaakmiddel voor handen. Want schoonmaken is goed voor de hygiëne in huis én voor de verzorging van je spullen.

Cropped shot of a woman cleaning a kitchen counter at home

Maar let ook op je eigen gezondheid! Schoonmaakmiddelen kunnen schadelijke chemicaliën bevatten.

En bij andere schoonmaakmiddelen kunnen vluchtige organische stoffen vrijkomen. Dit kan, naast geuroverlast, allergische reacties of chronische ademhalingsproblemen en uiteindelijk zelfs astma veroorzaken. Probeer chemische schoonmaakmiddelen te vervangen met water, zeep en schoonmaakazijn. Dat is beter voor de binnenluchtkwaliteit in jouw huis én beter voor het milieu.

Probeer daarnaast in je huis zo min mogelijk open kasten neer te zetten want dan kan stof makkelijk ophopen. Meubels met een strak en glad oppervlak zijn makkelijk afneembaar. Droog de oppervlakten na het poetsen goed na, zodat er geen vocht achterblijft. Denk bij het afstoffen ook aan de planten én de radiatoren.

Tip: Maak zoveel mogelijk schoon met natuurlijke producten zoals soda en azijn en zorg ervoor dat je de ruimte waar je schoonmaakt goed ventileert.

Tip: Stofzuig de vloeren minstens 1 maal per week. Doe dit met een anti-allergeen stofzuiger.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten