Meer dan 4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een of meerdere huisdieren. Een huisdier geeft én vraagt aandacht en is dus met recht een gezelschapsdier. Met een hond, kat, konijn of cavia kun je spelen, knuffelen en kroelen. Een huisdier zorgt voor gezelligheid en is voor veel mensen hun ‘beste vriend’.

Maar een huisdier kan een slechte invloed hebben op de binnenlucht. Net als mensen geven huisdieren namelijk vocht, koolstofdioxide en lichaamsgeur af. Bovendien zorgen ze voor een verhoogde hoeveelheid huisstofmijt in huis. Daarbij maakt het niet uit of het dier kortharig of zelfs haarloos is. Beide soorten verspreiden net zoveel huidschilfers en allergenen in de binnenlucht als langharige exemplaren. Een huisdier is dus wel enorm gezellig, maar niet heel erg gezond voor de lucht die je dagelijks inademt. Heb je een huisdier? Check de tips hieronder, zo houd je het gezond voor jezelf én je huisdier.

Portrait of young woman holding cute siberian cat with green eyes. Female hugging her cute long hair kitty. Background, copy space, close up. Adorable domestic pet concept.

Schoonmaaktips:

Pet sitter caring about dogs. She is playing with them at home based environment

Feit: Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben één of meer huisdieren. Vooral een kat (24%) of een hond (19%), maar ook dieren als vissen (10%), en konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde berichten