Schoolziek is geen fabeltje. De gevolgen van een slecht binnenklimaat op scholen is misschien nog wel erger dan je denkt. Volgens het onderzoek van Shendell et al. (2004) zijn er dagelijks zo’n 20.000 leerlingen ziek als gevolg van slechte binnenlucht. Het gebrek aan voldoende verse luchttoevoer heeft invloed op prestaties van leerlingen maar verhoogt dus ook het ziekteverzuim onder leerlingen als leerkrachten.

Op veel scholen ligt de CO2-concentratie boven de gestelde norm. Sterker nog: deze ligt vaak zelfs tot viermaal hoger dan de maximale norm. Dit betekent dat er niet voldoende wordt geventileerd of dat het ventilatiesysteem niet naar behoren werkt. De binnenluchtkwaliteit is niet voldoende en dit heeft ernstige gevolgen voor schoolgaande kinderen.

Modern emty classroom with colorful lockers and raised chairs on the tables

Slechte binnenlucht kan leiden tot:

Het is belangrijk dat (vooral in klaslokalen) meer aandacht wordt besteed aan de binnenluchtkwaliteit. Voorkom ziekteverzuim door goed en veel te ventileren of door een goed werkend ventilatiesysteem!

Lees hier alles over de verschillende soorten ventilatiesystemen.

Wist je dat: … kinderen meer ziek zijn in een ongezond binnenklimaat? De overdracht van infectieziektes wordt namelijk vergroot als er onvoldoende ventilatie is.

Deel dit met je vrienden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten