Een gezonde kinderkamer is een geventileerde kinderkamer. Het klinkt heel makkelijk, maar je moet het wel doen. De meeste huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Dat betekent dat er geen tocht door de kieren naar binnen komt. Prettig voor je energierekening, maar niet zo goed voor het binnenklimaat.
happy family mother and child son playing together in toy railway in playroom

Een half uur het raam open is niet voldoende

Even een half uur het raam openzetten is echt niet voldoende om de kinderkamer te ventileren. Hier is meer voor nodig. Voor een gezonde kinderkamer is het belangrijk om voortdurend, 24 uur per dag, te ventileren. Ook als je kind slaapt is het namelijk belangrijk dat er steeds een verse binnenluchtstroom is. Dit zorgt voor een gezonde nachtrust.

Tips voor ventilatie in de kinderkamer

De kamer van je kind continu ventileren is het allerbeste voor je kind. Ventileer de kinderkamer in ieder geval zo goed mogelijk om ervoor te zorgen dat je kind een gezonde en fijne nachtrust heeft. Hoe je dat doet? We hebben de volgende tips voor je:

Feit: Vochtige lucht kan leiden tot condensatie en schimmelvorming. Schimmel in slaapkamers leidt bij kinderen tot een verhoogde kans op astma. Goed ventileren kan een oplossing zijn om dit probleem te voorkomen.

Wist je dat: … met name voor kinderen een gezond binnenklimaat belangrijk is, omdat zij meer lucht inademen dan volwassenen?

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten