Op je werk wil je zo goed mogelijk presteren. Frisse én vooral verse lucht helpt daarbij. Net als voldoende beweging en gezond eten en drinken. Uit onderzoek is gebleken dat gezonde lucht op het werk veel oplevert. Je bent productiever, je kunt je beter concentreren en je bent alerter. Bovendien word je minder snel ziek.

Helaas is uit onderzoek ook gebleken dat de binnenlucht op de meeste werkplekken minder fris is dan je denkt. Binnen het gebouw wordt namelijk allerlei vervuiling geproduceerd. Computers, bouwmaterialen, het meubilair en de aankleding zorgen vaak voor vervuiling maar samen met je collega’s produceer je ook CO2. Door onvoldoende onderhoud aan het ventilatiesysteem is het systeem zelf vaak ook een van de vervuilers. Dat kan en moet dus beter! 

Side view shot of young man sitting at his desk looking at desktop screen and thinking with colleagues working in background. Male computer programmer thinking over new software development in office.
Om zo gezond en productief mogelijk te kunnen werken is het belangrijk om de binnenlucht te verversen met frisse lucht van buiten.

Tips voor een frisse werkplek:

Meer weten over het verbeteren van gezonde binnenlucht op kantoor? Kijk dan hier!

Feit: Medewerkers melden minder klachten als ze zelf de luchtkwaliteit kunnen beïnvloeden door bijvoorbeeld een raam te openen.

Feit: Je bent 3 tot 5% productiever bij voldoende verse luchttoevoer.

Feit: Onvoldoende frisse luchttoevoer maakt je tot wel 10% minder productief!

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen.
Deel dit met je vrienden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten